Naslovnica Sex i ljubav Pet znakova da ste u vezi sa muškarcem koji se boji duge...

Pet znakova da ste u vezi sa muškarcem koji se boji duge veze i braka

274
0
PODIJELI

Pojedini muškarci se boje vezivanja, dugih veza i braka. Stručnjaci otkrivaju kojih pet znakova vam mogu pomoći da prepoznate ovakve muškarce.

Da vam se ne bi dogodilo da flertujete s muškarcem koji se boji duge veze obratite pažnju na nekoliko stvari koje bi mogle biti alarm da komunicirate ili ste u vezi s ovakvim tipom muškarca.

Iza sebe ima više kratkih veza

Njegova lista kratkih veza je predugačka, a odgovor na pitanje “zašto?” spreman. Sigurno ste čuli neki od sljedećih odgovora: nisam pronašao onu pravu, zbog posla, nisam bio spreman smiriti se i mnogi druge slične isprike.

Sve mu brzo dosadi

Kada vas osvoji, odjednom mu više niste zanimljivi, osjećate da se povlači i udaljava bez jasnog razloga. Uzrok tome njegova sklonost da mu sve u životu, pa i ljubavni odnosi brzo dosadi. On nije spreman na dugu vezu i na svakodnevne uspone i padove koje nosi život.

Voli vezu na daljinu

Ovakvi tipovi muškaraca ne vole bliskost, koja je prijetnja. Također, za njih je karakteristično da se viđaju sa osobama koje žive daleko, jer se tako nemoguće vezati.

Ne cijeni vas i prevrtljiv je

Ovakav tip muškarca želi odlučivati i uvijek planirati vaše zajedničko vrijeme te vas prisiljava da se prilagođavat. Također, često mijenja raspoloženje te vas jedan dan obožava, a narednih dana se ne javlja na telefon, ne odgovara na poruke, a ako i odgovori poprilično je hladan. Kada vam se javi ima spremnu ispriku da se nije javio zbog obaveza na poslu.

Izbjegava razgovor o vezi i “nabija” vam osjećaj krivice

Uvijek se pokušava izvući iz razgovora o vašem odnosu te sve okreće na šalu. Također, ovakve osobe će vam često “nabijati” osjećaj krivice, kada ne zadovoljite nemoguće. U normalnim vezama i odnosima to se ne radi, a vi se ne biste trebali preispitivati jer zaista niste krivi.