Naslovnica Sex i ljubav Pet znakova da vaša veza ide prebrzo

Pet znakova da vaša veza ide prebrzo

637
0
PODIJELI
“Treba dosta vremena da upoznamo osobu i shvatimo da li su takve kakvim se predstavljaju, no povjerenje se stiče vremenom i iskustvom”, kazala je za Insider terapeutkinja Rachel Sussman.

Ovo su znakovi na koje biste trebali paziti ako ne želite da vaša veza ide prebrzo.
Iako su sastanci izvrstan način da upoznate svog novog partnera, planiranje previše sastanaka može biti znak da vaša veza ide prebrzo.

Neprestani kontakt s potencijalnim partnerom putem poruka mogao bi biti znak da se stvari prebrzo kreću. Sussman je kazala da se ne plašite da smanjite učestalost slanja poruka, mailova i upućivanja poziva.

Iako je upoznavanje porodice i prijatelja neke osobe važan korak u svakoj novoj vezi, Sussman kaže da to ponekad može biti prebrzo. Naime, trebate sačekati najmanje tri mjeseca prije nego se upoznate s partnerovom porodicom i prijateljima.

Ako ste u novu vezu stupili odmah nakon prekida dugogodišnje veze, to bi također mogao biti znak da trebate usporiti. Iako ne postoji određeni vremenski rok nakon kojeg biste trebali stupiti u vezu, prvobitno se morate riješiti svih osjećanja prema bivšem partneru.

Jedna je stvar znati želi li vaš partner u budućnosti brak i djecu, a sasvim druga planiranje života s nekim koga jedva poznajete. Ovo bi također mogao biti znak da vaša veza ide prebrzo.