Naslovnica Zanimljivosti Pingvin okrenuo glavu nakon što su ga pokušali nahraniti jeftinijom vrstom ribe...

Pingvin okrenuo glavu nakon što su ga pokušali nahraniti jeftinijom vrstom ribe (VIDEO)

470
0
PODIJELI

Poskupljenja širom svijeta prouzrokovala su da biramo jeftinije opcije kako bi uštedjeli koji novčić. Pa tako, zaposlenici jednog akvarija u Japanu pokušali su to učiniti prelaskom na jeftiniju vrstu ribe, što su pingvini kojima je ona ponuđena – odlučili odbiti.

Na snimci koja je osvanula na YouTubeu prikazana je scena iz Hakone-en Aquariuma, a koja je nasmijala korisnike.

Naime, na 0:53 vide se pingvini kako vješto okreću kljunove dajući do znanja da ne prihvataju “ekonomičnu opciju” kada je riječ o izboru njihove hrane.

Pokušavajući namamiti izbirljivog pingvina, zaposlenici su im pokušali ponuditi ribu, međutim, bilo je jasno da oni znaju šta žele.

Iako je osoblje akvarija davalo sve od sebe, čini se, pokušaji da ih nahrane bili su bezuspješni.
Uprava akvarija koji se nalazi nedaleko od Tokija i dom je 32.000 životinja, uključujući morske pse, tuljane i vidre, prešla je na običnu skušu nakon što su cijene one kvalitetnije ribe ranije skočile 20-30 posto.

Pošto je prilikom hranjenja dobio “ne”, oglasio se i upravitelj Daiki Shimamoto koji je rekao kako neće prisiljavati životinje da jedu hranu koju ne žele.

Iako cijene hrane nisu jedina neugodnost s kojom se susreću, već su tu i troškovi električne energije, on je istakao kako akvarij ne planira povećati cijenu ulaznica za svoje posjetitelje.

Kako je rekao “to bi bio kraj priče”, a njima je u cilju privući što više ljudi.
“Upravljanje akvarijem je stvarno teško. Veliko hvala osoblju koje svaki dan razmišlja kako zadovoljiti i stvorenja koja tu borave i njihove posjetitelje”, komentar je jednog korisnika.