Naslovnica Sex i ljubav Pokazatelji da je vaša veza pri kraju: Svađe u vezi finansija, iste...

Pokazatelji da je vaša veza pri kraju: Svađe u vezi finansija, iste prepirke, ne ljubite se

874
0
PODIJELI

Niti jedna veze ne teče uvijek glatko. Seksualna antropologinja Bella Elwood-Clayton upozorila je na znakove koji ukazuju na to da je veza pred samim krajem.

Ekspertica za veze kazala je da je jedan od glavnih crvenih alarma kada u vezi više nema uzbuđenja.

“Ako biste radije čitali knjigu, igrali igricu ili radili nešto drugo navečer, a ne proveli vrijeme s partnerom, onda se trebate zabrinuti”, kazala je.

Istakla je kako mehanički proces koji se dogodi kada se tek zaljubimo traje između šest i 24 mjeseca, a onda se završava medeni mjesec. Životne komplikacije dovedu do toga da parovi budu manje zaluđeni jedno drugim.

“Različite finansijske vrijednosti i stres zbog duga i partnerovog materijalizma su glavni razlozi zbog kojih se ljudi razvode. Istraživanje je pokazalo da parovi koji se prepiru u vezi finansija jednom sedmično imaju veću šansu za razvod od onih koji to rade dva puta mjesečno”, kazala je.

Posebnu pažnju trebate obratiti na to u vezi čega se svađate. Prema mišljenju Elwood-Clayton, ukoliko su uvijek isti razlozili ili teme, onda obratite pažnju na njihov intenzitet i učestalost.

Bitan segment je i fizička privlačnost.

“Kada se više ne ljubite u usta svaki dan to je zabrinjavajuće jer senzualni poljubac govori da ste još zaljubljeni jedno u drugo, da se volite”, istakla je.

Ekspertica za veze Olga Levancuka ranije je upozorila da trebate obratiti pažnju i na to da li u razgovorima vaš partner govori o zajedničkim planovima u budućnosti, uključuje li vas u druge segmente života i da li donosi odluke sam ili s vama.