Naslovnica Zanimljivosti Poznate ličnosti koje imaju šestoro i više djece

Poznate ličnosti koje imaju šestoro i više djece

1683
0
PODIJELI

Slavni holivudski glumac i komičar Edi Marfi objavio je da očekuje deseto dijete. Glumac poznat po ulozi u filmu “Policajac s Beverli Hilsa” odavno je na listi slavnih s najviše potomaka. Mnogi od njih nisu bili vjerni, a ima i onih koji su sve vrijeme izdržali s jednom osobom.

Neki, poput Anđeline Džoli, Breda Pita, Madone i Mie Farov, imaju više usvojene nego djece čiji su biološki roditelji.

Edi Marfi

Australijska manekenka Pejdž Bučer i deset godina stariji glumac prije dvije godine dobili su deveto dijete, kćerku Izi Ona Marfi. Edi Marfi već ima šest kćerki, a dobio ih je u braku s Nikol Marfi, od koje se rastao 2006. godine, nakon 22 godine zajedničkog života. Marfi ima i kćerku Ejndžel iz veze s Mel Bi, članicom grupe “Spice Girls”, te sinove Majlsa iz veze s Nikol, Erika iz veze s Paulet Meknili, kao i Kristijana iz veze s Tamarom Hud.

Klint Istvud

Od špageti vesterna do “Oscara” za režiju 50 godina kasnije, Klint Istvud je omiljeni lik ljubitelja filma. Ipak, privatni život legendarnog glumca i reditelja koji se proslavio u vesternima poput “Dobar, loš, zao” ili u akcionim filmovima poput “Prljavog Harija” bio je vrlo buran. Već je u mladosti stekao nadimak “serijskog ženskaroša”, ali nije imao previše sreće sa ženama. Klint se ženio dva puta, ali ima sedmoro djece s pet žena. Najstarija Klintova kćerka Kimber rođena je 1964. godine, a najmlađi Morgan 1996. godine.

Mik Džeger

Otkako je postao slavan prije pola vijeka, Mik Džeger bio je u brojnim vezama s više ili manje poznatim ženama. Ima sedmoro djece s četiri žene: s Maršom Hant, s kojom je imao kratku vezu 1970. godine, dobio je kćerku Karis. S prvom suprugom Biankom ima kćerku Džejd Šinuu Džezebel, a s Džeri Hal četvoro djece, kćeri Elizabet Skarlet i Džorgiju Mej Ejšu te sinove Džejmsa Liroja Avgustina i Gabrijela Luka. S Lucijanom Gimenez ima sina koji se zove Lukas Mauris Morad. Vremešni roker ima i petoro unučadi, a pradjed je postao 19. maja 2014. godine.

Madona

Madona je prije 11 godina usvojila dječaka Dejvida Bandu, a djevojčica Mersi Džejms u njen dom je stigla prije devet godina. Kćerku Lurdes dobila je s plesačem Karlosom Leonom, a 16godišnjeg sina Roka ima iz braka s redateljem Gajem Ričijem. Prošle godine njena porodica postala je bogatija za dvije djevojčice iz Malavija, blizanke Esteri i Stelu.

“Moja djeca znaju biti vrlo brutalna kada nešto ne vole. Nemaju nimalo takta. Odmah kažu: ‘Mama, gasi to!’ To nekad zna zaboljeti, ali barem su iskreni”, izjavila je kraljica popa na temu koliko su njena djeca kritična prema muzici koju stvara.

Anđelina Džoli i Bred Pit

Glumci Anđelina Džoli i Bred Pit imali su šest razloga za bračnu sreću, a to su njihovo troje usvojene i troje biološke djece. Sve je to palo u vodu nakon razvoda. Trenutno su na sudu u vezi sa starateljstvom nad djecom kome se ne nazire kraj. Par ima tri kćerke i tri sina Madoksa, Paksa, Zaharu, Šiloh te blizance Vivijen i Noksa.

Bob Marli

Slavni rege muzičar rođen na Jamajci imao je puno žena, od jamajčanske misice do gabonske princeze, za koju urbane legende kažu da je zaslužna za njegov prvi afrički koncert. Rodile su mu 11 djece.