Naslovnica Bebe i mališani Priredite bebi nezaboravan doček Nove godine…

Priredite bebi nezaboravan doček Nove godine…

1307
0
PODIJELI

Napravite plan prazničnih aktivnosti

Ukrasite kuću

Zabilježite lijepe trenutke

Maskirajte se u Deda Mraza

Priredite zabavu za djecu

Napravite plan prazničnih aktivnosti

Posvetite se mališanu i svi zajedno uživajte u igranju, maženju, odmaranju, čitanju i posjetama rođaka i prijatelja.

Sasvim je sigurno da će novogodišnji praznici promijeniti raspored Vaših svakodnevnih aktivnosti, međutim nemojte zaboraviti da beba mora da ima svoju rutinu.

Vrijeme kada beba jede, spava, kupa se trebalo bi biti u približno isto vrijeme.

Ukrasite kuću

Ukrasite svoj dom nekoliko dana pre novogodišnjeg dočeka, jer će beba, bez obzira na uzrast, sigurno uživati u šarenilu jelke, svjetlećim lampicama i ukrasnim trakama. Potrudite se da beba osjeti praznični duh kroz svoja čula.

Pustite joj novogodišnje i božićne pjesmice, dopustite joj da dodiruje svjetlucave ukrase, ali vodite računa da ne budu lomljivi ili opasni za vašeg mališana, a zadovoljstvo će joj predstavljati i gledanje svjetlucavih lampica i traki.

Odaberite vještačku jelku, ili prirodnu sa busenom, dok ukrase možete i sami da napravite, a ako nemate dovoljno vremena možete ih kupiti i u prodavnici ili koristiti one od prethodne godine.

Zabilježite lijepe trenutke

Nemojte zaboraviti da zabilježite lijepe trenutke, naročito ukoliko je u pitanju prvi doček Nove godine Vašeg mališana.

Fotografišite, snimajte kamerom zanimljive momente, susret sa Djeda Mrazom, kićenje jelke, darivanje poklona, novogodišnji doček, a kasnije svi zajedno uživajte u gledanju fotografija, što može da postane Vaša porodična tradicija.

Maskirajte se u Deda Mraza

Priredite zabavu za djecu

Roditelji najčešće misle da više neće moći da slave Novu godinu kao do sada i da će morati rano da idete u krevet zbog mališana. To ne mora da bude sasvim tačno, međutim činjenica je da ćete ipak morati da se prilagodite situaciji.

Stoga bi dobro bilo da se dogovorite sa prijateljima koji takođe imaju malu djecu  da zajedno organizujete proslavu za sve mališane.

Dogovorite se sa prijateljima kod koga bi mogli da organizujete proslavu za najmlađe, da svečanost bude veče prije ili dan uoči dočeka Nove godine.

Svi zajedno se dogovorite da okitite prostor gde će boraviti mališani, smislite meni koji je prikladan za djecu i uživajte u proslavi „lažne Nove godine“!

 

(bebac.com)