Naslovnica Zanimljivosti Prnjavor: U posjeti porodici Krasić sa četvoro djece (FOTO, VIDEO)

Prnjavor: U posjeti porodici Krasić sa četvoro djece (FOTO, VIDEO)

1183
0
PODIJELI

Da život zna da bude bajkovit i ispisati najčudesnije stranice, primjer je i porodica Krasić iz Gusaka. U njihov život su se za samo 18 mjeseci uselila četiri nova života.

Naime, nakon što su na svijet došli blizankinje Mija i Ana, majka Marijana je saznala da je ponovo u blagoslovenom stanju, i to sa još jednim parom blizanaca.

Ove godine, tačnije prije tri mjeseca, na svijet su došli dječak i djevojčica, Marina i Mario, a majka kaže da su drugi par blizanaca bili iznenađenje.

– Za prvu trudnoću mi nije bilo čudno, jer ima sa porodične strane, genetika. A, već za drugu mi je bilo šok. Ali, djeca su najveće bogatstvo i samo neka su živa i zdrava – kaže ponosna majka Marijana Čerketa.

Marijana priča da 24 časa sa mališanima izgleda burno, a da u svemu ima pomoć svekra i svekrve, te djevera, jetrve, njihove djece, dok otac pomaže kada dođe sa posla.

– Ujutru, od kada ustanu svekrva i ja smo u pokretu, non-stop. Oko Mije i Ane sada najviše treba vremena i uglavnom je sa njima svekrva. Ujutru odu u šetnju, pa ručaju, pa podnevno spavanje, dok sam ja uglavnom sa najmlađim blizancima – priča Marijana.

Iscrpljenost je  svakodnevnica ove 27-godišnje majke, jer tek kada padne noć, ona može da se odmoriti. Za potrebe četiri bebe rođene u relativnom kratkom roku, porodica ima i velike troškove.

– Trenutno, mjesečno najmanje 300 KM ide samo za hranu, plus još pampersi, kremice, te mlijeko, keks, jogurti. Uglavnom, treba dosta. Doktorica Zorka je nedavno poslala donacija iz Novalak, kutija 12 komada, što znači puno – kaže Marijana.

Starije djevojčice su živahna djeca, okružene ljubavlju i pažnjom svoje porodice. Ana je nemirnija, dok je Mija mirnija, ali kad-kad ide sestrinim stopama. Baka Branka, koja ima ukupno deset unučadi, ali koja najviše pazi starije sestre blizankinje, jer je majka angažovana oko mlađih blizanaca, priča da joj je najradosniji trenutak bio kada je dobila unučiće blizance, a sreće je bila utom veća što su to bile djevojčice.

– Baba kada kaže nešto slušaju. Oni ne mogu bez babe živjeti, baba im je prva meta. Ujutro ustajem, oblačim ih, pomažem majci, dok je ona sa najmlađim bebama – priča baka Branka Krasić.

Svjesna toga da starije djevojčice iziskuju mnogo pažnje, igre i vremena, baka Branka prkosi svojim godinama i uspješno privodi kraju svaki dan sa svojim unučićima.

– Nekako se osjećam bolje kada sam sa djevojčicama, jest da se i umorim, ali sve zaboravim sa njima i pređem preko svega – kaže baka Branka.

Imati četvoro djece je pravo bogatstvo, ali ujedno i ogromna obaveza. Majka Marijana za sada ne planira više rađati. Cilj joj je da svoje mališane izvede na pravi put, ali uprkos tome što je teško, kaže da su djeca najveća sreća. Dovoljno joj je, objašnjava, da je dijete samo zagrli i svi problemi prolaze.

(TV K3)

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=JmhIiD5mCWo