Naslovnica Life Style Produžite miris pafemu i do deset puta duže

Produžite miris pafemu i do deset puta duže

208
0
PODIJELI

Kako možete produžiti trajanje svog parfema? Postoji nekoliko načina, a budući da je toplije vrijeme na putu, možda će vam zatrebati dodatni savjeti kako da vam parfem što duže traje uprkos prekomjernom znojenju tokom ljeta.

Kako parfem ne bi prebrzo ispario, stručnjaci preporučuju da parfem nanosite na prethodno hidratizovano tijelo s losionom koji je neutralnog ili blagog mirisa.

Zašto prije parfema treba obložiti kožu losionom?

Na dobro hidratizovanoj koži miris traje duže. To je zato što zdrava, hidratizirana lipidna barijera nudi prirodna ulja za koja se miris može prilepiti, dok će se na suvoj koži parfem jednostavno raspršiti. Dakle, ako imate bogatu i gustu kremu s hidratantnim uljima i maslacima, nanesite je na mjesta na koja ste stavili parfem i parfem će duže trajati, piše Kurir.

Međutim, ako želite ići korak dalje, uvijek se možete oprobati u slojevitosti mirisa. Što znači, uzmite mirisno ulje ili losion za tijelo i stavite ga ispod svog parfema – ne samo da može održati vašu kožu hidratizovanom (što čini da miris traje dulje), već i dodatne mirisne note mogu poboljšati doživljaj tog parfema. Neki brendovi nude ulja i parfeme ili kreme i parfeme u paketu baš iz ovog razloga.