Naslovnica Sex i ljubav Prva godina braka je najteža, donosimo savjete kako da je prebrodite

Prva godina braka je najteža, donosimo savjete kako da je prebrodite

701
0
PODIJELI

To je vrijeme koje mnogima znači da je zabava gotova i da se sada morate ponašati ozbiljno, piše Daily Mail.

Seksologinja Tracey Cox dala je nekoliko savjeta kako da budete sretni i prvu godinu braka.

Prvo sebi morate priznati da vam nije lako. Na taj način uklonit ćete pritisak koji je nastao i započeti razgovor s partnerom. Osim toga, u braku uvijek morate biti iskreni i otvoreni u vezi s osjećanjima, bilo da su dobra ili loša.

Zaboravite na titule. Termini gospođa i gospodin često mogu izazvati osjećaj da vam je neko ukrao identitet.

Ne zaboravite se zabavljati. Brak jeste ozbiljna institucija, ali i dalje ste ljudi iako ste u braku. U skladu s tim se i ponašajte. Radite sve ono što vas čini sretnima.

Razgovarajte o tome šta očekujete jedno od drugog. Pokrenite razgovor i pitajte partnera: “Sad sam tvoja supruga, a ne samo djevojka, očekuješ li nešto više od mene?”

Ne brinite ako vodite ljubav rjeđe. Ako vam je dosadno u seksu, razgovarajte s partnerom da to promijente kako biste imali što bolji seksualni život.

Ne zamarajte se idejom da će brak trajati zauvijek. To nije tako. Ako ljubav prestane ili vaš partner napravi kardinalnu grešku, uvijek postoji razvod braka.

Ne morate imati zajedničke bankovne račune. Neki parovi imaju sreću da imaju potpuno isti stav prema novcu i načinu potrošnje. Međutim, nisu svi iste sreće. Odjednom ste u situaciji da finansijske odluke vašeg partnera utječu i na vas, što stvara ogroman pritisak na vezu. Stoga je puno bolje da se dogovorite o finansijskim obavezama, ali da imate odvojene bankovne račune.

Pošteno dijelite kućne poslove. Zapamtite, u braku ne mora sve raditi žena. Dakle, ako jedno pere suđe, drugo usisava. Svako mora imati svoje obaveze.

Družite se s drugim bračnim parovima. Što više imate prijatelja koji su u sretnom braku, to ćete više vjerovati da će i vaš uspjeti.

I zapamtite, u braku ne mora sve biti savršeno. Ponekad će vam partenr nedostajati kada ode do prodavnice kupiti mlijeko, a nekada će vas izluđivati kada diše. Usponi i padovi u braku su sasvim normalni, ali trajni pad nije.