Naslovnica Life Style Psiholozi tvrde da će djeca koja doživljavaju izljeve bijesa u budućnosti biti...

Psiholozi tvrde da će djeca koja doživljavaju izljeve bijesa u budućnosti biti uspješnija

411
0
PODIJELI

Evropsko istraživanje pokazalo je da ako se vaše dijete pobuni protiv vas ili doživljava tantrum, vjerojatnije je da će biti bogato i imati uspješnu karijeru u budućnosti.

Studija objavljena u Razvojnoj psihologiji pratila je dohodak i obrazovanje djece koja su pohađala škole u Luksemburgu i otkrila da su oni koji su se u mlađim godinama opirali autoritetu i prkosili svojim roditeljima, imali tendenciju da duže ostanu u školi, idu u dalje obrazovanje i uspjevaju na vrhunskim poslovima .

Također, jedna studija Angela Duckworth, psihologa, s Univerziteta u Pensilvaniji, takođe je podržala ovu teoriju. Ona je rekla da ako djeca pokazuju karakternu osobinu koju je odmalena označila kao ‘krupnu’, mnogo je veća vjerojatnost da će postići uspjeh u karijeri.

Dakle, sljedeći put kad vaše dijete zahtijeva iPad satima, možete se utješiti činjenicom da će uskoro postati izvršni direktor ili ljekar. Mnogi se pitaju je li vrištanje i vika normalan i prirodan dio razvoja. Međutim, psiholozi kažu da jeste.

U to razvojno doba djeca često nemaju riječi kojima mogu izraziti velike emocije ili osjećaje. Tantrumi su jedan od načina na koji mala djeca izražavaju i upravljaju osjećajima te pokušavaju razumjeti ili promijeniti ono što se oko njih događa.