Naslovnica Sex i ljubav Razgovor je ključ za uspjeh

Razgovor je ključ za uspjeh

813
0
PODIJELI

Ako želite uspešnu vezu, svakog dana otvoreno razgovarajte sa partnerom i o problemima, planovima, zdravlju, kao i o lepim uspomenama

Bez dobre komunikacije nema dobre veze, a izbegavanje određenih tema samo može negativno da utiče na odnos sa partnerom. Zato, ako želite uspešnu vezu, svakog dana otvoreno razgovarajte sa partnerom i o problemima, planovima, zdravlju, kao i o lepim uspomenama. Rasprave i svađe su takođe oblici komunikacije u ljubavnom odnosu. Ako često u sebi zadržavate negativne emocije, jer se plašite da će one dovesti do raskida, stručnjaci upozoravaju da je ćutanje najopasnije za vezu.

Težak dan na poslu, svađa sa bratom, o čemu god da se radi, podelite svoju svakodnevicu s partnerom i podstaknite ga da i on vama otvori dušu. Tako razvijate trajan osećaj bliskosti i poverenja u ljubavnom odnosu.

Otvoren razgovor o vašim ciljevima, malim ili velikim, motivisaće vas da bez zadrške krenete prema njima. Važno je da ih ne držite u sebi, jer vam partner može biti značajna podrška u njihovom ostvarivanju i obrnuto, vi možete pomoći partneru da ostvari zacrtane ciljeve.

Ponekad krijemo svoje zdravstvene probleme od partnera, da ga ne bismo previše opterećivali, ali zdravlje uvek treba da bude na prvom mestu i o njemu uvek treba otvoreno razgovarati.

Prisećanje na lepe trenutke provedene zajedno, trebalo bi da bude obavezan deo svakodnevice parova. Takvi razgovori stvaraju pozitivnu energiju i zato često treba da podsetite sebe na zajedničku prošlost koju delite jer ćete tako ojačati svoju povezanost.