Naslovnica Trudnoća i porođaj Razlozi zašto trudnice trebaju vježbati

Razlozi zašto trudnice trebaju vježbati

541
0
PODIJELI

Istraživanja pokazuju da žene koje su za vrijeme trudnoće fizički aktivnije drastično smanjuju mogućnost pojavljivanja eventualnih komplikacija u trudnoći

– Stručnjaci kažu da bi trudna žena, kod koje nisu otkrivene nikakve komplikacije i problemi, trebala imati najmanje 30 minuta umjerenih fizičkih aktivnosti većinu dana u sedmici.

– Ljekari su primijetili da postoji velika razlika između preporuka o fizičkoj aktivnosti i stvarne prakse trudnica, a smatra se da preporuka o nužnosti tjelovježbe za vrijeme trudnoće biva ignorirana, odnosno da većina žena nije uopće svjesna njezine važnosti.

– Istraživanja pokazuju da žene koje su za vrijeme trudnoće fizički aktivnije drastično smanjuju mogućnost rapidnog debljanja, ali i mogućnost pojavljivanja eventualnih komplikacija u trudnoći.

– Američki stručnjaci proveli su istraživanje nad više od 150.000 žena od 18 do 44 godina starosti, od kojih su 6.528 bile trudne, i došli do zaključka da je 2000. godine 27 posto žena koje nisu bile trudne poslušalo preporuke o nužnosti tjelovježbe, u poređenju sa 16 posto trudnica.