Naslovnica Life Style Savjeti frizera za farbanje kose u izolaciji

Savjeti frizera za farbanje kose u izolaciji

548
0
PODIJELI
Ukoliko vam se boja brzo ispira ili se izrastak pojavljuje brzinom svjetlosti, frizeri imaju nekoliko savjeta i preporuka za vas. Ako želite da boja bude što trajnija na vašoj kosi i da sporije blijedi, izbjegavajte šampone sa sulfatima i koristite one proizvode za njegu kose koji boju čine postojanom i dugotrajnijom.Također, stručnjaci upozoravaju bez obzira koristite li polutrajne ili trajne boje za kosu da obavezno prije farbanja uradite test, čak ako ste ga i ranije radili, kako bi se izbjegla alergijska reakcija, piše Cosmopolitan.com.

Kod polutrajnih boja stručnjaci kažu da žene trebaju znati da one ne mogu posvijetliti kosu drastično, već samo promijeniti nijansu već postojeće boje. Imajte na umu da što je kosa svjetlija, to ćete lakše eksperimentisati s nijansama (iako je pametnije koristiti dvije nijanse svjetlije ili tamnije od vaše prirodne boje).

Najjeftiniji način održavanja boje je zasigurno korištenje trajnih farbi. Trajna boja pomiješana s hidrogenom u stanju je posvijetliti kosu ili isto tako iz tamne smeđe boje lako možete preći u crvenu. Međutim, stručnjaci ponovo upozoravaju da ne trebate previše odstupati od prirodne boje, farbajte se u tek dvije nijanse svjetlije ili tamnije. Ono što će vam predstavljati problem je izrastak. Kod trajnih farbi boja ne blijedi tek tako s vaše kose. Svakako pazite kod pretjeranog farbanja trajnom bojom, naročito ako želite posvijetlili kosu.