Naslovnica Porodica Sedam načina da „pomirite“ bebu i posao

Sedam načina da „pomirite“ bebu i posao

541
0
PODIJELI

Ne morate birati između posla i djeteta, samo pronađite način usklađivanja ta dva segmenta svoga života

Zaposlene mame majstori su balansiranja između građenja profesionalne karijere i provođenja kvalitetnog vremena s djetetom. To je vrlo težak zadatak, a za ženu veliko i fizičko i psihičko opterećenje. Da bismo olakšali svim mamama koje se žele posvetiti djeci, ali i biti uspješne na poslu, evo savjeta kako uskladiti ta dva svijeta.1 Odredite tačno period kada ćete i vi i partner raditi kod kuće. Najbolje je da to bude večer ili vikend, a radite samo ono što morate.

2 Budite ponosni i na sebe i nagradite se kad god ste u prilici. Na duge staze i dijete će biti ponosno na vas.

3 Odredite vrijeme samo za sebe i pobrinite se da ga dobijete. Recimo, barem jednom mjesečno otiđite u šoping koji će trajati tri sata ili se odlučite za frizera.

4 Ako ste odlučili vratiti se na posao prije nego što je beba napunila godinu, pokušajte je dojiti ujutro i navečer. Ta bliskost će vam prijati na početku i kraju svakoga dana.

5 Od prve plaće koju dobijete nakon porodiljskog odsustva kupite sebi nešto lijepo, jer ćete se osjećati bolje.

6 Pronađite nekoga ko će se brinuti o djetetu dok vi radite, kako biste bili mirni i koncentrirani na posao. Kada dođete kući, odmorite se, pa onda upustite u avanturu s djetetom.

7 Kada ste na poslu, ne osjećajte zbog toga grižnju savjesti. Pokušajte razdvojiti radno vrijeme od onoga koje je posvećeno samo djetetu.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here