Naslovnica Sex i ljubav Šest stvari koje ne smijete raditi ako želite da vaša veza bude...

Šest stvari koje ne smijete raditi ako želite da vaša veza bude dugovječna

873
0
PODIJELI

Na početku veze parovi stalno imaju osmijeh na licu i osjećaju “leptiriće” u stomaku, ali samo nekoliko grešaka može dovesti do propasti.

Eksperti za veze nude savjete o tome šta ne trebate raditi kako biste sačuvali vezu, a prenosi ih Daily Mail.

  1. Na prvom mjestu je da ne žurite. Zbog zaljubljenosti parovi na početku žele provesti što više vremena zajedno, ali nipošto ne smijete i da se uselite jer bi upravo to moglo dovesti od kraja. Provedite nekoliko noći s partnerom, a nekoliko noći sami i nemojte zaboraviti prijatelje.
  2. Parovi na početku ne vide mane, samo vrline, što je naravno nerealno. Morate prihvatiti da vaš partner nije savršen i da neće uvijek biti kao na početku veze.
  3. Nemojte biti posesivni jer to ubija privlačnost. To što ste u vezi ne znači da morate biti zajedno 0-24 sata.
  4. Ne izbjegavajte ozbiljne diskusije jer će se to odraziti na vašu vezu kasnije. Nemojte izbjegavati razgovor o budućnosti, odnosno o željama jedno drugog poput pitanja “Da li želiš imati djecu?” i “Planiraš li se nekada vjenčati?”. Naravno, nije potrebno da postavljajte ova pitanja na prvom sastanku.
  5. Ne pričajte o svojim bivšima konstantno jer to može nanijeti ozbiljnu štetu vašem odnosu. Partner će pomisliti da niste preboljeli tu vezu, a možete naštetiti partnerovom samopouzdanju.
  6. Nemojte lagati već razgovarajte otvoreno o svemu. Čak i male laži, poput onih o omiljenom filmu ili pjesmi, mogu dovesti do kajanja kasnije i možda ćete morati provoditi godine i godine radeći nešto što ne volite.