Naslovnica Sex i ljubav Šest znakova koji pokazuju da ste u vezi koja je osuđena na...

Šest znakova koji pokazuju da ste u vezi koja je osuđena na propast

313
0
PODIJELI

U vezi naučite mnogo o sebi, o drugoj osobi, a i o drugim ljudima u vašem životu. Nije lako prepoznati znakove koji ukazuju da je vaša veza osuđena na propast, ali ukoliko imate neke od ovih šest znakova na pogrešnom ste putu.

Stručnjakinja za ljubavne veze Sylvia Smith otkrila je deset stvari po kojima se može zaključiti da neka ljubavna veza neće potrajati. Čak i ako se dvoje ljudi voli, postoje stvari koje pokazuju da veza nema budućnost i da je treba prekinuti.

Niste sretni

Trebali biste prekinuti vezu ako ste često tužni i ako osjećate da biste bili sretniji da niste u toj vezi. Sylvia tvrdi da je ovo jedan od najvažnijih pokazatelja.

Ponašanje partnera vas nervira

Često se ljutite na partnera, a ponekad ne mora ni postojati razlog za to. Ako se razljutite na svaku drugu stvar koju vaš partner napravi, to nikako ne može biti dobar znak.

Nedostatak komunikacije

Najvažniji dio svake emotivne veze svakako je komunikacija i to efikasna. Ako mislite da ne razgovarate s partnerom onoliko koliko biste trebali ili ako gotovo svaki vaš razgovor vodi svađi, to je loš znak za budućnost vašeg odnosa.

Više je loših nego dobrih trenutaka

Ako se u nekim trenucima u vezi pitate trebate li prekinuti zbog loših situacija koje su vam se dogodile, to je znak da trebate. Ako se često svađate oko istih, u budućnosti se vjerovatno neće nešta promjeniti.

Veza se promijenila

Možda vam treba malo distance od partnera ako se dinamika vaše veze promijenila nagore. Pokušajte provoditi manje vremena s partnerom kako biste uvidjeli kako vam je kada niste često zajedno.

Trebate više vremena za sebe

Ako osjećate da vam treba više vremena za sebe, to znači da vam je bolje kada ste sami i da vrijeme provedeno s partnerom nije dovoljno kvalitetno.