Naslovnica Porodica Sigurnosne mjere za buduće roditelje

Sigurnosne mjere za buduće roditelje

816
0
PODIJELI

Postoje neke sigurnosne mjere oko kojih morate brinuti kada ste trudni. To je vrlo važno, jer morate biti jako oprezni kako vas ne bi „pogodile“ neke nepredviđene okolnosti, a sve zbog vaše nepažnje. Saznajte šta su osnovna pravila sigurnosti koje morate slijediti ako uskoro postajete roditelji.

  1. Držite pod suhim

Ako ste trudni, onda je vrlo važno da se vaš partner i ostali članovi porodice pobrinu da je pod u vašem domu uvijek suh, tako da se ne kliže. Tako kad vam je pod mokar u sobi, ne ulazite dok se potpuno ne osuši, kako bi izbjegli bilo kakve rizike u trudnoći.

  1. Izbjegavajte vruće napitke

To je osnovna sigurnosna mjera koje se uvijek treba pridržavati. Kada pijete bilo koji topli napitak budite oprezni da ga slučajno ne izlijete na vas. Čak i manje opekline mogu biti teške tokom trudnoće i mogu uzrokovati probleme.

  1. Pravilno podešavanje visine

Svi bi roditelji trebali znati neke činjenice i raditi na njima. Većina trudnica ima problema pri ustajanju iz visokih kreveta ili niskih WC – ova. To stvara pritisak na trbuh i može biti štetno. One mogu čak i pasti. Za održavanje neke osnovne sigurnosti tokom trudnoće, roditelji moraju podesiti visinu krevetu malo niže, ovisno o tjelesnoj visini žene i njezine razine udobnosti.

  1. Odjeća

Majka mora kupiti odgovarajuću odjeću za nju. Ona ne bi trebala biti previše uska. Također haljine ne bi trebale biti preduge, jer postoji šansa spoticanja na njih.

  1. Kretanja

Budući roditelji trebaju voditi brigu o tome da majka ne može trčati i skakati niz stepenice kao prije. Postoje rizici od ozlijeđivanja vas i vaše bebe. Mnogi doktori sugerišu budućim roditeljima da ne putuju previše.

  1. Hrana

Gotovo sve žene imaju promjenu u okusu tokom trudnoće. Imajući ove promjene ukusa na umu, pripremite hranu koju vi i vaše dijete trebate tokom trudnoće.

 

Izvor: ljepota.ba