Naslovnica Porodica Srednjoškolka ima 16 godina i dvoje djece: Teško mi je, ali volim...

Srednjoškolka ima 16 godina i dvoje djece: Teško mi je, ali volim svoju djecu

302
0
PODIJELI

Tinejdžerka iz Indiane postala je hit na društvenim mrežama nakon što je počela dijeliti trenutke iz svog života. Pored toga što je 16-godišnjakinja koja poput svojih vršnjaka ide u srednju školu, Ava je i majka dvoje djece.

Ava King svakodnevno dijeli objave u kojima objašnjava kako je to biti srednjoškolka i u isto vrijeme majka dvoje djece.

Naime, Ava je, kako tvrdi, imala dvije neplanirane trudnoće. Prvi put zatrudnjela je sa samo 13 godina, a sina Jordana donijela je na svijet 2020. godine, dok kćerka Avaeya sada ima 8 mjeseci.

Na svom TikTok profilu na kojem je prati preko 117 hiljada ljudi, najpopularniji video je onaj u kojem je pokazala kako izgleda jedan dan njene srednjoškolske svakodnevnice.

Video prikazuje kako, nakon završnog testa u školi na kojem je ostvarila odličan rezultat, odlazi po svoju djecu koju dotad čuva njena baka.

“Jako je teško, ali volim svoju djecu”, napisala je u opis videa.

Po djecu je vozi njen najbolji prijatelj, a iako su neki mislili kako su njih dvoje par, ona je objasnila da su samo jako dobri prijatelji. Ava, zatim, s djecom odlazi kući gdje je čeka njena majka i sestre koje joj pomažu u svakodnevnim obavezama.

Iako je na snimku prikazala samo djelić svoga dana, suočila se s brojnim kritikama, ali i pohvalama.

Dok mnogima nije bilo jasno kako je Ava mogla biti tako nepromišljena, drugi su je pohvalili za njenu hrabrost.

“Skidam ti kapu jer si nastavila sa školovanjem. Sve stižeš, moram ti reći da si divna majka”, napisala je jedna osoba.

Na svojim profilima svakodnevno dijeli objave kako bi pomogla i drugim mladim majkama, koje se nalaze u njenoj situaciji. Pokazala je kako ujutro prvo djeci pripremi doručak, zatim ih spremi dok baka ne dođe po njih. Nakon što ih baka pokupi, Ava se sprema za školu.

Kada je saznala da je trudna uhvatila ju je panika jer je, kako kaže, koristila pilule.

“Jednostavno nisam dobila mjesečnicu. Koristila sam pilule, no čini se da ih nisam uzela kada je trebalo, zato nije uspjelo. Zatim sam sabrala 2 i 2”, prepričala je.

Oca svoje djece upoznala je na jednoj od njegovih košarkaških utakmica i “zaljubila se do ušiju”. Ipak, priznaje kako je saznala da je varao za vrijeme trudnoće te da se kasnije zbog toga suočavala i sa epizodama depresije.

Šest mjeseci poslije Jordanovog rođenja, saznala je da je trudna sa Avaeyom.

“Druga trudnoća bilo je nešto najtraumatičnije u mom životu. Sjećam se da sam samo sjela i plakala”, rekla je Ava.

U tom trenutku, Ava se plašila da svojoj djeci neće biti u stanju pružiti “dovoljno ljubavi”, a pitala se i šta dalje.

“Nisam mislila da će se to opet dogoditi. Uzimala sam pilule svakoga dana, nisam ih preskakala. Vjerovatno sam ja jedna od onih koji nemaju sreće”, ispričala je.

Sa ocem njene djece više nije u ljubavnoj vezi, jer oboje imaju “stvari na kojima trebaju poraditi”.

“Imali smo toksičan odnos, ali uvijek ćemo se voljeti na neki način. Meni će uvijek biti stalo do njega”, rekla je i dodala kako neće biti s njim dok se neke stvari ne promijene.

Avu prate i na YouTubeu gdje ima preko 62 hiljade pratitelja, a tamo ima i video njenog porođaja. Ona se nada kako će neki naučiti iz njenog primjera.

“Najveći izazov kada ste majka je činjenica da to nikada ne prestajete biti. Zaista je teško, pogotovo na početku. Nikada se ne vratite u normalu”, zaključila je ona.