Naslovnica Life Style Sve što trebate znati o samotamnjenju kože kod kuće

Sve što trebate znati o samotamnjenju kože kod kuće

767
0
PODIJELI
Woman self tanning before and after results
Stručnjaci upozoravaju na mogućnost pojave žutila na koži nakon korištenja ovih sredstava, ali isto tako preporučuje da se prije nanošenja koža pripremi i to tako što ćete napraviti dobar piling. Također, nemojte stavljati dezodorans, a lice obavezno očistite od šminke, piše Huffpost.com.Nanesite hidratantnu kremu samo na suha, problematična područja, a ne na cijelo tijelo. Na pitanje što je apsolutno najgore što možete učiniti kada nanosite sredstva za samotamnjenje, stručnjaci odgovaraju ne zaštititi ruke.

Uvijek koristite rukavicu kako biste spriječili “bojenje” dlanova, ali i samo nanošenje učinili čistijim i jednostavnijim postupkom. Uvijek pri ruci imajte i paket maramica kako biste mogli uklonili boju s neželjenih područja poput peta ili noktiju.

Također, stručnjaci preporučuju da imate dovoljnu količinu preprata za samotamnjenje, jer mnogi ljudi nanose tako male količine da zapravo samo naprave mrlje i fleke na koži. Važno je da temeljito i ravnomjerno nanesete sredstvo na kožu.

Iako većina prvo počne s licem, ipak se preporučuje da krenete od nogu prema gore. Ukoliko i pogriješite sa samotamnjenjem kod kuće uvijek vam tuš, kupka ili piling može pomoći kod fleka. Nakon toga možete krenuti ispočetka.