Naslovnica Sex i ljubav Tajna za oživljavanje intimnosti nakon dolaska bebe: Angažujte dadilju, sredite se i...

Tajna za oživljavanje intimnosti nakon dolaska bebe: Angažujte dadilju, sredite se i razgovarajte

812
0
PODIJELI

Ukoliko vaš seksualni život pati nakon što ste dobili dijete, korisne savjete kako ga oživjeti možete pronaći u knjizi “Breaking Mum And Dad: An Insider’s Guide To Parental Anxiety” Anne Williamson, a The Guardian je izdvojio nekoliko korisnih savjeta.

Angažujte dadilju – pitajte nekog od prijatelja, članova porodice ili potražite profesionalnu dadilju koja će ostati s vašim djetetom nekoliko sati kako biste mogli biti sa svojim partnerom. Bez obzira da li ćete otići u šetnju, kino, na večeru ili piće u lokalnu pub, izlazak bez bebe tokom kojeg ćete se opustiti i razgovarati ključ je za povaratk intimnosti.

Nemojte razgovarati samo i bebi ili drugoj djeci – odaberite teme od zajedničkog interesa, kao što su ideje za odmor, budući planovi ili jednostavno razgovarajte o svojim osjećanjima. Kad nakratko prestanete biti mama i tata, a postanete samo žena ili muškarac osjećat ćete se poželjnije.

Sredite se – skinite vrećastu odjeću i stare majice u kojima se osjećate udobno jer u njima ne izgledate ni lijepo ni privlačno. No, neki lijep komad odjeće, nakit i malo kozmetike učinit će da se osjećate puno bolje, pozitivnije i privlačnije.

Mazite se – fizički kontakt na bilo koji način je dobar početak za oživljavanje seksualnog života. Potisnite bilo kakav osjećaj pritiska ili tjeskobe da morate odmah uskočiti u krevet i samo se ljubite i mazite.

Razgovarajte o svojim strahovima – možda se osjećate nesigurno nakon dolaska bebe i zato je važno da razgovarate o svemu što vas muči. Nakon što se razgovorom oslobodite stresa, fizičke stvari će biti lakše i ugodnije.