Naslovnica Porodica Test za buduće tate

Test za buduće tate

1394
0
PODIJELI
Man Touching Pregnant Woman's Stomach

Da li je vaš suprug kralj svih očeva ili pak uplašeni, nesnalažljivi trapavko?

Uradite ovaj test i saznajte…

  1. Kako je vaš partner reagovao kada ste mu saopštili da ste trudni?

a) Odmah je izračunao termin porođaja i počeo da pravi planove za najbolji način odgajanja djeteta.

b) Čvrsto vas je zagrlio i počeo nekontrolisano da priča.

c) Odmah je pobacao sve piće i cigarete iz kuće.

2. Kako se ponaša u društvu drugih budućih roditelja?

a) Uvijek ima najviše toga da kaže i pun je savjeta za druge očeve.

b) Lako uspostavlja zajednički jezik s budućim tatama i stalno se s njima šali, ali kada se pokrene razgovor o užasima porođaja, izgubi se iz prostorije.

c) Čita literaturu o bebama mnogo više od vas, stalno nešto zapitkuje, često visi na sajtovima o trudnoći i porođaju…

3. Da li je izbor imena za dijete povod velike debate u kući?

a) Vaš partner je već smislio sedamnaest prigodnih imena, zapisao ih na papir i zaokružio ona koja mu se najviše sviđaju.

b) Izbor je prepustio vama. Njemu su imena potpuno irelevantna, jer već sada zna da će kćerku zvati “princezom”, a sina “sinčinom”.

c) U njegovoj porodici postoji utvrđen sistem izbora imena za djecu. Djevojčice dobijaju imena bake i tetaka s majčine strane, a dječaci imena djeda i stričeva.

4. U potrazi ste za prvom igračkom za vašu bebu. Šta je izbor vašeg partnera?

a) Šarena igračka u obliku mobilnog telefona, zbog savršenog dizajna, ali i zbog toga što on zna da kontrasti jakih boja stimulišu razvoj bebinog vida.

b) Najmekši i najslađi medo u prodavnici.

c) DVD “Za male Ajnštajne” na tri jezika. Najvažnije je da dijete počne da uči od rođenja!

5. Prilikom kupovine auto-sjedišta za dijete, on:

a) Prvo provjerava praktičnost instaliranja, upotrebe i bezbjednosti sjedišta, aonda kupuje najskuplji primjerak u prodavnici.

b) Kupuje sjedište sa najmekšim ulošcima, s presvlakama najljepšeg dizajna i stilski odgovarajućom opremom.

c) Bezbjednost je najvažnija, i zbog toga bira sjedište s najboljom izolacijom i zaštitom. Boja? Koga je briga!

6. Kakav je njegov plan za porođaj?

a)Želi da bude sve vrijeme uz vas, da vam briše znoj i suze s lica, bodri vas i podsjeća na tehniku pravilnog disanja.

b) Pa, za njega su stiskanje ruke i riječi ohrabrenja ispred porođajne sale najviše što može da učini. Uostalom, zar vam je potrebno da se usred porođaja brinete da vaš dragi ne izgubi svijest?

c) On se već podrobno informisao o svim etapama porođaja, o sredstvima protiv bolova i zahvatima koji se primjenjuju u redovnim i hitnim slučajevima, i “pripremio” vas psihički za ono što vas čeka. Kada bi samo još mogao da preuzme vaš bol na sebe – bilo bi to savršeno!

7. Porođaj je počeo. Kako se budući tata ponaša?

a) Isključuje TV, prigušuje osvjetljenje, pušta CD sa opuštajućom muzikom i podstiče vas da duboko dišete (iako vi zahtijevate najjaču anesteziju, i to odmah!)

b) Pušta omiljeni DVD sa serijom “Prijatelji”, udobno vas smješta na kauč, sklupčava se pored vas i otvara kesicu čipsa (čuo je da porođaj može da potraje, pa se trudi da očuva i vašu i svoju snagu).

c) Uzima štopericu u ruke da bi precizno izmjerio vrijeme između svake kontrakcije i odredio kada treba da krenete u porodilište.

Dakle… KAKAV JE OTAC VAŠ DRAGI?

Najviše odgovora pod “A” – Supertata

Da, istina je – vaš suprug oličenje je pravog supertate. Iskreno želi da učestvuje u svakom aspektu roditeljske (moglo bi se reći i majčinske!) uloge i zaista ste prava sretnica što ga imate pored sebe. Doduše, izvjesno je da ćete se ponekad osjećati kao da se takmičite s njim za titulu najboljeg roditelja.

Najviše odgovora pod “B” – Raznježeni tata

Ovaj tip tate, sa “najmekšim” srcem na svijetu, ono je što može da poželi svako dijete. No, budući da je više zainteresovan za emotivni dio vaspitanja – beskrajne igre i pjevušenje uspavanki – a ne za cucle i pelene, ponekad ćete morati da ga podsjetite da vam pruži i praktičnu pomoć. A onda, opet, i sami znate da su zagrljaji najvažniji.

Najviše odgovora pod “C” – Veliki organizator

Prilično “vojnički” ustrojen, ovaj tip tate voli sve da uradi onako kako treba. On je nesumnjivo spreman da učini sve da bi zaštitio i pomogao svojoj porodici, ali mu ipak pomozite da shvati da, kada su bebe u pitanju, ne mora baš sve da se obavalja kao što piše u knjizi.

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Foto: Thinkstock