Naslovnica Porodica Top deset stvari koje djeca najčešće kriju od roditelja

Top deset stvari koje djeca najčešće kriju od roditelja

977
0
PODIJELI

Bez obzira na dob, djeca i tinejdžeri su veoma mudri i taktični u skrivanju svojih postupaka od roditelja.

Donosimo vam spisak top deset dječjih tajni:

Domaći zadaci

Djeca često „zaborave“ spomenuti da imaju domaći zadatak da bi se mogla igrati. Obično će priznati da imaju domaći tek večer prije škole.

Testovi

Ako dijete ne prođe na nekom testu, veoma rijetko će to i priznati roditeljima. Uvijek će pokušati sakriti test. U slučajevima kad je na testu potreban i potpis roditelja, većina će ih krivotvoriti potpis.

Seksualni odnosi

Tinejdžeri skoro nikada neće reći roditeljima kada su imali prvi seksualni odnos.

Maltretiranje

Ako djecu maltretiraju u školi, ona neće uvijek biti spremna to priznati roditeljima. Zapravo, većina nasilnika prijeti svojim žrtvama da bi ih ušutkali. Potrebno je obratiti pažnju na znakove nasilja da bi znali da djecu maltretiraju.

Šteta

Ako dijete ili tinejdžer ošteti neku stvar koja nije njihova, skoro nikada neće preuzeti krivicu i reći roditeljima šta su uradili. Većinom će čekati da se malo „ohlade“ prije nego im priznaju.

Dečki

Ako djevojka ima dečka, u većini slučajeva će to kriti od roditelja. Ovo je posebno izraženo kad roditelji ne odobravaju ljubavnu vezu.

Izlasci

Stereotip tinejdžera se povezuje s izlascima, ali zanimljivo je da će većina njih glumiti kao da izlasci uopće ne postoje.

Pušenje

Tinejdžeri uvijek kriju od roditelja da puše.

Gdje su bili

Neki tinejdžeri idu kod prijatelja pod izgovorom da će učiti. Međutim, veliki broj njih završi u izlasku. Zanimljivo je da su djeca, kao i odrasli, osvetoljubiva i znaju lagati.

Droge

Ilegalna upotreba droge je veoma popularna. Zapravo, svi koji je koriste nikada to neće priznati roditeljima.