Naslovnica Life Style Treba li mijenjati puder na prelasku godišnjih doba?

Treba li mijenjati puder na prelasku godišnjih doba?

891
0
PODIJELI

Početak proljeća svakako bi trebalo dočekati s nekoliko novih make-up proizvoda koje treba prilagoditi ovom godišnjem dobu, a jedan od najvažnijih je tekući puder.

Dok se tokom zimskog perioda preporučuje jača šminka s velikom moći prekrivanja koja koži pruža dodatnu hidrataciju, tokom proljeća licu je potrebna potpuno drugačija njega. Dolaskom proljeća koža više nije izložena niskim temperaturama i suhom vazduhz u zatvorenim prostorijama, što svakako ide u prilog njenom zdravom izgledu.

Novi puder nježne teksture

Ovo je pravo vrijeme da promijenite svoju make-up rutinu i osvježite kožu novom hranljivom kremom prilagođenom vašem tipu kože, ali i novim puderom nježne teksture sa srednjom moći prekrivanja koja će vašoj koži dati prirodan, blistav i svjež izgled.

Ovakav puder najbolje je nanositi beauty blenderom kako bi se na najbolji način izbjegao efekt “maske”, a ako želite bolje prekriti nesavršenosti na svom licu, nanesite ga odgovarajućim kistom.

Razblažite puder koji ste koristile tokom zime

Ako smatrate da vašoj koži godi puder koji ste koristile tokom zime, možete nastaviti s njegovim korištenjem tako što ćete ga tokom toplijih dana “razblažiti” s nekoliko kapi hidratantne kreme. Na ovaj način se postiže prirodan, blistav izgled lica, a sličan efekt se može postići ako puder pomiješate s tekućim iluminatorom koji će licu takođe dati blistavost i svježinu.