Naslovnica Life Style Tri dodatka prehrani koja će vam pomoći da se riješite celulita

Tri dodatka prehrani koja će vam pomoći da se riješite celulita

257
0
PODIJELI

Celulit je jedan od najvećih neprijatelja žena, a gotovo svaka žena ga ima. Međutim, celulita se možete riješiti vježbanjem, ali i koristeći dodatke prehrani.

Prema izvještaju iz 2015. objavljenom u American Journal of Clinical Dermatology, do 90 posto žena razvije celulit nakon puberteta, a mnogi se muškarci suočavaju i s pojavom udubljene kože.

Ako se borite s kvržicama kojih se želite riješiti, u nastavku donosimo najboje dodatke prehrani koji će vam pomoći da postignete željene rezultate.

Multivitamini

“Ako želite smanjiti pojavu celulita, dodavanje multivitamina u vašu redovnu rutinu dobro je za početak”, kaže Shannon Henry, dijetetičarka s klinike EZCare u San Franciscu.

Vitamin B6 smanjuje stvaranje tekućine u koži, vitamin E potiče cirkulaciju krvi, a kalcij smanjuje masnoće u tijelu i smanjuje pojavu celulita.

Riblje ulje

Riblje ulje nije dobro samo za zdravlje srca, može biti korisno i kada je u pitanju smanjenje celulita.

“Riblje ulje sadrži omega-3 masne kiseline, koje pomažu u cirkulaciji krvi, snižavaju visoki krvni pritisak i snižavaju holesterol. Sve ove prednosti održavaju ćelijsku stijenku vaše kože zdravom. Što su zdraviji vaši ćelijski zidovi, manja je vjerovatnoća za razvoj celulita “, objašnjava Henry.

Kolagen

Kolagen nije samo koristan u njezi kože: stručnjaci kažu da može imati velike koristi i za osobe s celulitom ako se uzima u obliku dodataka.

“Prvi dodatak koji bih preporučila za borbu protiv celulita je kolagen, jer omogućava vašoj koži da bude elastična i svježa. Što se tiče celulita, ova elastičnost gura masne ćelije natrag, stvarajući glatku kožu”, dodaje.