Naslovnica Zanimljivosti Tri najbolja položaja koja će pomoći bebi da podrigne

Tri najbolja položaja koja će pomoći bebi da podrigne

1225
0
PODIJELI
Na podrigivanje beba posebnu pažnju trebate obratiti u njenim prvim mjesecima. Bebe trebaju podrignuti nakon ili u toku obroka. Kada beba prestane sa sisanjem, obično se napreže i uvija što je jasan znak da treba podrignuti.

Bebu lagano podignite i tapšite po leđima dok ne podrigne. Kada beba snažno podrigne ponovo joj ponudite dojku ili bočicu.

Postoje tri načina kako bebi možete pomoći da podrigne.

Stavite je na grudi. U ovom tradicionalnom položaju stavite bebinu glavu na ramena i lagano mazite bebina leđa. Možete izmjenjivati ​​lagano, nježno maženje i umirujuće trljanje u krugovima. Prije nego stavite bebu da podrigne, na svoje rame stavite krpu ili peškir.

Stavite bebu na krilo. Lagano je stavite u polusjedeći položaj i njenu glavu pridržite rukom. Bebu ne držite za grlo nego za bradu. Drugom rukom lagano tapkajte bebina leđa i trljate malim kružnim pokretima.

Stavite bebu na koljena. Treći uobičajeni položaj je staviti bebu da leži na trbuhu i slično kao u ostalim položajima trebate je lagano tapšati i trljati po leđima.

Ukoliko je beba zaspala tijekom hranjenja nemojte je buditi da bi podrignula. No stavite je u bočni položaj jer bi u snu mogla bljucnuti.