Naslovnica Life Style Trikovi kojima ćete spriječiti razmazivanje maskare oko očiju (VIDEO)

Trikovi kojima ćete spriječiti razmazivanje maskare oko očiju (VIDEO)

403
0
PODIJELI

Svim ženama koje se šminkaju bar jednom se desilo da im iznad ili ispod oka ostane crni trag od maskare, međutim, uz odgovarajuću rutinu šminkanja i male trikove možete spriječiti razmazivanje.

Nakon nekoliko sati nošenja maskare, kako se koža masti, ali i zbog treptanja, iznad očiju vam se mogu pojaviti blage crne pruge, a sigurno nije rijedak slučaj da ste na kraju dana morali brisati crne mrlje ispod očiju.

Ova pojava je poprilično dosadna, ali se uz odgovarajuću rutinu šminkanja može potpuno spriječiti.

Uzevši u obzir to da vaši kapci mogu biti samo malo masniji od ostatka lica te da se ulje inherentno topi i rastvara veze u makeup proizvodima – uključujući i vašu maskaru – morate upiti sav višak ulja na početku rutine šminkanja.

To se može učiniti na nekoliko načina koji su brzi, efikasni i čine razliku.

Lagano utapkajte puder u kamenu

Nakon što očistite i namažete lice kremom, četkicom lagano utapkajte puder, nježno pritisnite preko i ispod očiju kako biste potpuno prekrili kapke, a zatim napravite još jedan potez nakon nanošenja tečnog pudera i sjenila.

Matirajte područje oko očiju

Najbolji način da spriječite prenošenje maskare na kapke je upotrebom bezbojnog praha za fiksiranje, savršen je za područje ispod očiju, što će vam pomoći da izbjegnete ocrtavanje maskare, a može se staviti i na trepavice.

Koristite primer

Iako nanošenje primera na područje oko očiju može izgledati kao nepotreban korak u rutini šminkanja, jednako je važno kao i za ostali dio lica. Preporučuje se da ne koristite korektor ili puder, već temeljni primer, jer pruža savršenu bazu i, što je najvažnije, učvršćuje vašu šminku.

Ako ništa drugo ne uspije, možete koristiti vodootpornu maskaru.