Naslovnica Zanimljivosti Venus, mačka s “dva lica” postala hit na Instagramu

Venus, mačka s “dva lica” postala hit na Instagramu

267
0
PODIJELI

Zahvaljujući jedinstvenoj genetskoj anomaliji, Venus, mačka s “dva lica”, se razlikuje od drugih kućnih ljubimaca. Naime, njeno lice ima dvije boje, a njene oči se također razlikuju.

Neki korisnici društvenih mreža smatraju da su fotografije ove mačke lažne, ali njeni vlasnici su negirali ovu tvrdnju. Na Instagramu su, u ime mačke Venus, napisali: “Ja sam 100 posto prirodna. Ne nosim šminku, čak ni olovku za oči. U salonu gdje radim pedikir nije dopušteno korištenje Photoshopa niti boje u spreju.”

Njeni vlasnici Christina i Chris nisu željeli otkriti svoja prezimena. Ovu prelijepu mačku pronašli su 2009. godine u Sjevernoj Karolini. Trenutno je na Instagramu prati dva miliona ljudi. Spoj dvije boje dlake kod mačaka naziva se himera.

Može se pojaviti tako što se dva oplođena jajašca ili rana embrija spoje u jedan organizam. Dakle, životinja posjeduje dvije genetski drugačije populacije ćelija koje potječu iz različitih zigota.

Venus je također popularna na TikToku, ima više od dva miliona pratitelja i 36 miliona lajkova. I na ovoj društvenoj mreži negirani su navodi o uređivanju fotografija, a možete pogledati i kako je izgledala kada je tek rođena.

Svakodnevno ohrabruje ljude da prihvate svoje nesavršenosti: “Bez obzira na to koliko se razlikujete od ostalih, volite sebe i svoje nesavršenosti. Ne trebamo svi biti isti. Naše razlike su ono što nas čini jedinstvenim”, napisano je na profilu ove simpatične mačke.