Naslovnica Trudnoća i porođaj Vrijeme za oporavak nakon poroda kod svake žene je drugačije

Vrijeme za oporavak nakon poroda kod svake žene je drugačije

896
0
PODIJELI

Na to koliko će vremena vašem tijelu biti potrebno da se oporavi utječu godine, je li vam to prvi porod, jeste li bili u formi prije trudnoće, režim prehrane, ali i geni

Nakon poroda vašem tijelu je potrebno još najmanje tri mjeseca kako bi se oporavilo, kažu stručnjaci. Velike su vjerojatnosti da se ono više nikada neće vratiti u ono stanje u kojem je bilo prije trudnoće, ali možete učiniti da se što prije vratite u formu.

Nekoliko faktora utječe na to koliko će vremena vašem tijelu biti potrebno da izađe iz tog razdoblja: vaše godine, je li vam to prvi porod, koliko ste bili u formi prije trudnoće, režim prehrane, kao i geni.

Vrlo je teško ustanoviti koliko dugo će trajati vaš oporavak i kod svake žene je tijek oporavka drugačiji.

Prvih nekoliko tjedana je najteže Prvih nekoliko tjedana nakon poroda bit vam najteže, jer će vam tijelo biti nateklo i bolno dok ne izgubite svu tekućinu iz organizma.

Ono što vi možete učiniti za sebe nakon prvih nekoliko tjedana jest da spavate što više, kako bi se vaše tijelo što brže regeneriralo i pijte što više tekućine.

Lagane šetnje pomoći će u oporavku Potom se polako vraćajte svojim svakodnevnim aktivnostima, poput kuhanja, spremanja svog doma, zahvaljujući čemu ćete se osjećati normalnije i korisnije, ali i stabilnije u fizičkom smislu. Lagane šetnje i vježbe također će vam dobro doći, ali se prije bilo kakvih ozbiljnijih aktivnosti konzultirajte sa svojim liječnikom.