Naslovnica Trudnoća i porođaj Žena iz Danske ponosno pokazivala nesvakidašnji trudnički stomak: Boljelo me i da...

Žena iz Danske ponosno pokazivala nesvakidašnji trudnički stomak: Boljelo me i da dišem (FOTO, VIDEO)

398
0
PODIJELI

Ova majka postala je popularna nakon što je vodila evidenciju svoje trudnoće, a najviše zbog njenog “neuobičajenog” stomaka, u kojem je nosila trojke. Proglasili su je superherojem, a evo i zašto.

Michella Meier-Morsi iz Danske porodila se ranije ovog mjeseca, donijevši na svijet dječake Charlesa, Theodora i Gabriela. Na svom Instagramu uredno je vodila dnevnik trudnoće, ne skrivajući kako je izgledao njen trudnički stomak.

Objave je dijelila sa svojih preko 260 hiljada pratitelja, svakodnevno im pokazujući svoju, kako je nazvala, “gigantsku izbočinu”.Najviše pažnje privukao je njen video na TikToku, kojeg je objavila potpuno druga osoba, a koja je napisala kako je Michella još jedan dokaz zašto se majke moraju poštovati.

Video je pregledan preko 14 miliona puta, a nizali su se i brojni komentari.

“Nemam riječi, ali veliko poštovanje”, “Bez teksta sam, ti si odsad moj superheroj”, “Najbolji primjer koliko je čudesno tijelo žene”, pisali su joj.

Prije nego će se poroditi, Michella je otkrila kako se suočavala sa snažnim bolom te da joj je drago što se njena trudnoća privodi kraju.

Porođaj koji je trajao 36 sati nazvala je “ludnicom”, ali istaknuvši da je prošao bolje nego što je očekivala.Podijelila je i fotografiju stomaka deset dana nakon porođaja, objasnivši da je već znatno manji, ali da je težak i nevjerovatno bolan.

Michellin stomak nakon što se porodila
Michellin stomak nakon što se porodila

“Posljednjih nekoliko dana boljelo me i da dišem”, priznala je.

Pored dječaka, ona i suprug roditelji su i dvije bliznakinje, koje su nedavno napunile tri godine.

Za svaku ženu, trudnoća predstavlja drugačiji pojam. Na veličinu trudničkog stomaka može utjecati i to koja je trudnoća po redu te građa tijela žene, ali i same bebe. Dijastaza, odnosno stanje u trudnoći gdje se lijevi i desni mišići stomaka razdvajaju, također daju svoj doprinos u obliku stomaka.