Naslovnica Trudnoća i porođaj Žena nije mogla vjerovati šta joj je muž rekao tokom poroda, izbacila...

Žena nije mogla vjerovati šta joj je muž rekao tokom poroda, izbacila ga iz rađaonice

299
0
PODIJELI

Porođaj je posebno iskustvo koje svaka majka pamti do kraja života, a zadnjih godina nije rijetkost da porodu prisustvuju i očevi kao podrška.

Međutim, jedna majka je imala neugodno iskustvo u rađaonici sa svojim suprugom, te ga je opisala na Redditu.

Žena je bila toliko uvrijeđena onime što joj je rekao tijekom poroda da ga je izbacila iz rađaonice i odbila mu dopustiti da prisustvuje tom posebnom događaju.

“Bili smo zajedno u rađaonici, sve je bilo u redu. Jako me boljelo, a on mi je bio podrška”, započela je 32-godišnja majka.

Primalja ih je, kako bi malo skrenula misli s porođajnih bolova, upitala jesu li uzbuđeni što se trudnoća bliži kraju.

“Rekla sam da jesam, jer mi je bilo teško. Na to je moj suprug otpuhnuo i komentirao da je i njemu bilo jako teško”, napisala je.

Žena se zbunila pa ga je upitala što je time htio reći.

“On je pojasnio da je sretan što je gotovo i što će se vratiti njegova stara žena. Dodao je da je konačno kraj divljanju hormona. To me povrijedilo pa sam ga zamolila da napusti sobu. Odbio je to učiniti pa sam počela galamiti. Nazvao me kujom i izašao”, napisala je.

Da bi stvar bila gora, njezin muž se nakon poroda nije htio vratiti i vidjeti svoju kćerku. Objava je privukla hiljade reakcija.

“Upravo si rodila! Rekao je nešto neoprostivo i pogrešno. Mora promijeniti ponašanje”, “Ako te doista podržava, takve ponižavajuće izjave bi trebao zadržati za sebe. Trudnoća je teška i svaki muškarac treba svojoj ženi dati poštovanje koje i zaslužuje. Zbog onoga što je učinio definitivno nije trebao biti u rađaonici”,, “Muž ne zna ništa o ženskom tijelu. Divljanje hormona ne završava porodom. Morat će se pripremiti na to ili otići zauvijek”, poručile su druge majke ispod objave.

(agencije)