Naslovnica Trudnoća i porođaj Žena saznala da je trudna samo nekoliko sati prije nego što se...

Žena saznala da je trudna samo nekoliko sati prije nego što se trebala poroditi

290
0
PODIJELI

Nicci Garlic i njen suprug Kelsie, koji žive u Illinoisu, su saznali da čekaju bebu samo nekoliko sati prije poroda.

Njih dvoje su ranije imali problema sa začećem te su mislili da vjerovatno nikada neće moći imati biološko dijete. Iz tog razloga su odlučili usvojiti djecu koja sada imaju četiri i šest godina. Međutim, Nicci se iznenadno porodila početkom ovog mjeseca. Na svijet je donijela sina Charlieja.

Nicci inače radi kao učiteljica, a 1. februara je tokom časa osjetila jake bolove u stomaku. Potražila je liječničku pomoć, a ubrzo je saznala da je u 34. sedmici trudnoće. Odmah je nazvala supruga.

“Bio sam kući i čuvao naše dvoje djece koju smo usvojili. Nicci mi je rekla radosnu vijest. Bio sam u šoku kada mi je rekla da je gotovo u devetom mjesecu trudnoće”, kazao je Kelsie za magazin People.

Foto: Kelsie Garlic
Foto: Kelsie Garlic

Porod je bio težak jer je ustanovljeno da Nicci ima preeklampsiju i visok krvni pritisak. Ljekari su morali uraditi carski rez jer su se bojali da bi Nicci mogla doživjeti moždani udar i da bi beba mogla umrijeti. Sve se dobro završilo.

“Ova beba je čudo za koje nismo znali da postoji. Saznali smo da čekamo dijete i porodila sam se u razmaku od desetak sati. Ovo je nestvarno”, rekla je Nicci.

Bračni par je pokrenuo GoFundMe stranicu kako bi prikupili novac jer Nicci nema plaćeno porodiljsko odusustvo i još uvijek se oporavlja od operacije.