Naslovnica Sex i ljubav Znakovi koji će vam otkriti da li se vaš partner osjeća nesigurno...

Znakovi koji će vam otkriti da li se vaš partner osjeća nesigurno u vezi

510
0
PODIJELI
Jedan od znakova zdrave veze je da se oba partnera osjećaju sigurno. Nesigurnost u vezi ne samo da će ometati vašu vezu, već će ostaviti ožiljak i na vaš život. Stoga su stručnjaci otkrili nekoliko znakova koji vam pokazuju je li vaš partner nesiguran ili je samo zabrinut.Osjećaj nesigurnosti može izmijeniti vašu percepciju kako gledate na stvari u vašoj vezi, čineći da se osjećate tužno ili čak depresivno. Osoba se osjeća nesigurno kada misli da u vezi nešto nije u redu. Ali ponekad se zbog niskog samopouzdanja i nedostatka povjerenja osjećate nesigurno, piše Pink Villa.

Živjeti s nesigurnim čovjekom nije samo naporno, već može biti i pogubno iskustvo. Osjećaj da ste pod sumnjivim okom, čak i kad niste učinili ništa, otežava vam duže zadržavanje u takvoj vezi.Ako ispituje vaše motive čak i kada činite sve što možete kako biste poboljšali stvari i ne priznaje vaš trud, to je jedan od znakova.

Jasan je pokazatelj i ukoliko vas partner brzo optužuje za stvari koje nikad niste rekli ili učinili. Nikad ne pokušava pričati ​​s vama i misli da imate skrivenu agendu.

Umjesto da vas sluša i razumije, više ga brine kako se odnosite prema njemu. Očekuje da znate kako se osjeća bez da vam to kaže. Nije dobar znak ni ako prati svaki telefonski poziv i tekst koji dobijete ili prati gdje idete i šta radite. Pokazati zabrinutost u redu je u vezi, ali voditi računa o svemu što radite je štetno za oba partnera.

Kada ste u svađi, uvijek pronađe način da iskrivi vaše riječi i upotrijebi ih protiv vas. Ako partner uspijeva pronaći svu krivicu u vama, umjesto da preuzme odgovornost za svoje postupke, to je također znak da je nesiguran.

Postaje izuzetno ljubomoran kada se družite sa prijateljima. Stoga se nervirate svaki put kad se osjećate prisiljenim skratiti vrijeme koje provodite s drugima da biste njemu udovoljili.

Nesiguran je i ukoliko smatra da ne cijenite trud koji ulaže u vezu. Ne bi vas trebalo zabrinjavati ako to učini ponekad, ali ako to postaje dio njegovog ponašanja, vjerovatno je previše nesiguran da bi bio u vezi s vama.