Naslovnica Zanimljivosti Znate li za metodu 4-7-8? Uz ovaj trik zaspat ćete za manje...

Znate li za metodu 4-7-8? Uz ovaj trik zaspat ćete za manje od 60 sekundi (VIDEO)

954
0
PODIJELI
Nesanica je često jako frustrirajuće iskustvo i većina će ljudi napraviti bilo šta samo da malo odspava, prenosi Mirror. Svako ko ne uspijeva zaspati uz uobičajene trikove poput opuštajuće muzike i prskanja spreja lavande na jastuk, trebao bi probati metodu 4-7-8. Obožavatelji ovog procesa tvrde da možete zaspati za manje od minute.Doktor Andrew Weil, specijalista integrativne medicine na Sveučilištu u Arizoni, objasnio je da su ovu tehniku disanja osmislili indijski jogiji koji to koriste tijekom meditacije: “To je najbolja metoda koju sam pronašao, a da pomaže onima koji se probude u pola noći i ne mogu ponovno zaspati”, ističe doktor Weil.

Jednostavno udišete zrak kroz nos četiri sekunde, zadržite dah sedam sekundi i na kraju polako izdišite osam sekundi. Osim što pomaže onima koji pate od nesanice, ova metoda pomaže smirivanju preopterećenog uma, upravlja anksioznošću i kontroliše bijesne reakcije. Redovito praktikovanje ove metode dovodi do promjena koje želite, dodaje Weil.

Doktor savjetuje da u početku praktikujete ovu metodu dva puta dnevno kako biste vidjeli prednosti. Potrebno je ponoviti obrazac četiri puta kako biste završili ciklus. Ako osjetite da vam se vrti, ne brinite se, to je potpuno normalno. Preporučuje se da prvih nekoliko puta ovu metodu praktikujete dok ležite.

Edit This Post